raspasnegras























Hai que sinalizar os costumes. Estradas de camioneiros nas que se suceden churrasquerías e bordeis (pasamos de tanta carne e reparamos en peixe pequeno). Patrimonio inmaterial da humanidade. Esta non é unha versión australiana, senón napolitana. Spaguettis alla puttanesca; aceite, allo, cebola, guindilla, anchoas, olivas, e habendo, tomate e alcaparras. Coróase con pirixel ou alfavaca. A súa orixe ofrece literatura a escoller, negra flor:

- Comida alta en calorías para estar na rúa agardando clientes, aí na Idade Media.
- Prato recorrente entre putas, ao pagarlle os mariñeiros os seus servizos con anchoas.
- Cociña rápida entre cliente e cliente.
- Anchoas, o único que pillaban as putas no mercado ao traballar de noite e chegar tarde.
- Un pouco máis forte: o cheiro das anchoas lembra ao dos coños.

E unha de peso: logo da Segunda Guerra Mundial, xa falamos de marketing, nas casas de xantar con habitacións, trocan o nome orixinal do prato, alla marinara, polo que en diante será alla puttanesca, de maior reclamo para os mariñeiros.
_

Arquivo do blogue